Протипожежна вентиляція

Сумний досвід нещодавніх подій, в яких живе Україна вже майже 2 місяці, показує, що відсутність протипожежної вентиляції призводить до численних жертв.

Система протипожежної вентиляції має захищати життя і здоров'я людей, що знаходяться в будівлі, і зберегти саму забудову від руйнування внаслідок високих температур. Розрахунки по продуктивності, набору елементів та конфігурації обладнання роблять фахівці, які мають відповідний досвід, знання та підтверджені документи на право виконувати цю роботу. 

Комплекс протипожежної вентиляції суттєво відрізняється від стандартної вентиляції — основне завдання – це гарантія безпеки людей.

Які основні функції протипожежної вентиляції?

• Блокування джерела вогню;

• Подача свіжого повітря за маршрутом евакуації людей;

• Відведення тепла з метою збереження конструкції будівлі;

• Видалення диму для безпечного виведення людей та робіт спеціальних служб пожежогасіння.

Де застосовується?

Система димовидалення встановлюється на багатьох об'єктах житлового та виробничого призначення. Конструкція входить до складу загальної протипожежної системи та контролюється відповідними службами. Вимоги до неї жорсткі та регламентовані нормами.

В обов'язковому порядку система димовидалення встановлюється:

  • у закритих підземних та надземних автостоянках;
  • у виробничих цехах та складських об'єктах;
  • у приміщеннях з великим скупченням людей;
  • у торгових залах і павільйонах;
  • у театрах і кінотеатрах;
  • у залах очікування в аеропортах на вокзалах і т.д.

Сподіваємось, що в найближчий час обов’язковим буде  встановлення протипожежної вентиляції у житлових комплексах та приватних будинках. Це розумне рішення, що гарантує належний рівень безпеки та захист здоров'я та життя людей.

З чого складається система протипожежної вентиляції?

1. Вентилятори, які здатні витримувати високі температури до 600 ° С. Вони мають бути з високою продуктивністю та потужністю, а також виконані з термостійких матеріалів. Ціна на них вища інших вентиляторів, але не варто економити на безпеці.

2. Повітроводи з вогнестійкого матеріалу. Для того, щоб правильно обладнати систему протипожежної вентиляції необхідно звернутися до фахівців для розрахунку, підбору і розподілу необхідних елементів по приміщенню.

3. Вентилятори, що створюють додатковий підпір повітря.

4. Клапани димовидалення. Їх використовують в якості примусової або ж природної витяжної вентиляції.

У каталозі Aerostar ви знайдете потрібне якісне повітрообробне обладнання, в тому числі вентилятори димовидалення.

Цей веб-сайт використовує файли cookie з функціональних, зручних та статистичних причин. Якщо ви приймаєте використання файлів cookie, натисніть кнопку "Я згоден". Політика конфіденційності та захисту персональних даних.