Сертифікація Eurovent Certified Performance: досвід компанії "Вент-Сервіс"

“Чи має ваша продукція сертифікат Eurovent Certified Performance?”
Ми часто чуємо це питання від клієнтів і партнерів.
Відповідь — так, має. Сьогодні розкажемо, що насправді цей сертифікат означає та що потрібно для його отримання.


Не всі відразу вірять, що українська компанія може одержати європейський сертифікат якості. Проте, ми ніколи не стверджували, що отримати його легко. 
Компанія “Вент-сервіс” доклала максимальних зусиль, аби досягти потрібного рівня, і це наполеглива робота протягом багатьох років. Можна із впевненістю сказати: наш шлях до визнання почався задовго до початку процедури сертифікації. 

Почнемо з короткої довідки. 
Компанія Eurovent Certita Certification заснована в 1993 році з метою незалежного оцінювання кліматичного обладнання. На сьогодні країни ЄС завозять до себе кондиціонери, техніку для охолодження і нагрівання, повітряні фільтри та іншу кліматичну продукцію тільки зі сертифікатом Eurovent Certified Performance. 
Орган Eurovent Certita Certification впровадив і контролює 41 програму сертифікації, які створені з урахуванням потреб клієнтів і виробників. Сертифікаційні програми об'єднують критерії якості, висунутого до обладнання. 
Експертиза незалежна і виробник не може вплинути на кінцевий результат сертифікації. Зелений логотип ECC на корпусі вашого обладнання — гарантований показник якості.

Eurovent Certita Certification: етапи сертифікації

Процес сертифікації складається із низки пунктів, найперший — це тестування програмного забезпечення. В цей момент компанія “Вент-сервіс” передала софт в Eurovent Certita Certification, і вони перевірили його на відповідність усім задекларованим вимогам.
У них є чіткі вимоги до принтаута, меню та інших показників софту, які повинні видаватися програмою підбора. Ці параметри повинні бути зрозумілими клієнту.
На другому етапі в авторизовану лабораторію Eurovent Certita Certification у Мюнхені ми відправили реальну установку для тестів, а також model box. Якраз тут вже почалося реальне тестування обладнання
Другий етап зайняв близько п’яти місяців. У цей період відбувалися доставка, митне оформлення та інші процедури. Найбільше часу зайняло тестування установки та model box. 
Тестування почалося з перевірки model box по ЕН 1886 — це механічні параметри корпуса. Є мінімальні критерії, яким ми маємо відповідати. Вже після цього починається перевірка реальної установки: параметри, отримані у принтауті, звіряються із реальними параметрами у лабораторії.
В першу чергу перевіряється механічна міцність та герметичність корпусу. Механічна міцність — це показник деформації корпусу при тиску +-1000 Па. Спеціалісти перевіряють, чи повернувся корпус у попереднє положення, чи залишився деформованим. 
Під час випробувань на герметичність виявляють наскільки корпус пропускає повітря. У лабораторії Eurovent Certita Certification стоять ультразвукові лічильники, які утворюють надлишковий або негативний тиск всередині корпуса, і лічильником вимірюється втрачена кількість повітря.
Наших замовників цікавлять витрати повітря і термодинамічні характеристики, як відбувається рекуперація, фільтрація, охолодження та нагрів повітря у теплообміннику. І за цими критеріями техніка ретельно перевіряється.
Після закінчення тестування model box, експерти перейшли до перевірки real unit
Ми відправили установку з пластичним рекуператором і двома теплообмінниками — охолоджувачем та нагрівачем. У процесі тестування промодельовані усі режими, заявлені у технічному паспорті, і надалі вони звірялися з фактичними параметрами. У Eurovent Certita Certification дуже жорсткі вимоги до відповідності заявленого та реального. 

Чи є вірогідність непроходження сертифікації?

Кажуть, перший млинець нанівець. Хоча компанія “Вент-сервіс” пройшла сертифікацію з першого разу, але були обставини, які змусили хвилюватися.
При розвантаженні обладнання ми виявили, що була пошкоджена рама і частина корпуса. Після цього терміново виїхали у Мюнхен, щоб оперативно усунути пошкодження. Довелося розібрати та зібрати корпус, і це вплинуло на результат тестування: за показник герметичності ми спочатку отримали клас L3.
Наприкінці минулого року відправили оновлений корпус цього агрегата, і отримали класи L1 та L2 — залежно від тиску в установці.
Сертифікат Eurovent Certified Performance виробники підтверджують щороку на аудитах обладнання та софту. 2020 рік вніс корективи у поїздки, але планові перевірки не скасовувалися. Представники “Вент-сервіс” два дні спілкувалися по відеозв’язку з аудитором Eurovent, показували виробництво, говорили про програмне забезпечення. Аудит пройшли успішно: підтвердили та покращили показники.

Eurovent Certified Performance: гарантія для користувача

У виробників, які мають сертифікат Eurovent Certified Performance немає шансів зробити щось не так. 
Сертифіковане обладнання дуже зрозуміле і прозоре для кінцевого користувача. Воно заздалегідь якісне. Наскільки якісними буде інше, несертифіковане обладнання — нам просто невідомо. 
На сайті Eurovent Certita Certification ви можете ознайомитися з усіма параметрами потрібного агрегату, включаючи характеристики корпуса, теплові та шумові характеристики. Після цього можете аналізувати або порівнювати його з конкурентами. Ви отримуєте максимально чесну та однозначну картину — без прив’язки до країни походження та бренду. 

Якщо ви зробили вибір на користь виробника сертифікованої продукції, будьте впевнені: техніка відповідатиме поставленим цілям і потрібним показникам, ви отримаєте енергоефективну продукцію, а ризики при покупці значно знизяться.

Дивіться деталі у нашому відео→ 

Цей веб-сайт використовує файли cookie з функціональних, зручних та статистичних причин. Якщо ви приймаєте використання файлів cookie, натисніть кнопку "Я згоден". Політика конфіденційності та захисту персональних даних.